Teambuildingövningar

Hej igen. Det nya året har rivstartat och vi med. Därför tänkte vi bjuda på två härliga teambuildingövningar som du och dina kollegor kan sätta igång med.

Den första är en kommunikationsövning och den tar maximalt en halvtimme.

Börja övningen med att dela ut tre lappar till var och en av deltagarna. Be dem sedan att skriva ner två sanningar och en lögn på var och en av lapparna. Sanningarna och lögnen ska handla om dem själva. Låt sedan deltagarna fråga ut varandra om sina tre frågor. Målet för var och en är att övertyga de andra om att lögnen är en sanning, samtidigt som de själva ska lista ut vilken av alla de andras ”sanningar” är lögn. Det är viktigt att ingen avslöjar vad som är rätt eller fel. När alla har fått en någorlunda klar bild över vad som är sant och falskt samlar du gruppen. Låt sedan var och en av dem gå igenom sina tre påstående och be de andra rösta om vad som är sant och falskt. Om du vill kan göra det hela till en tävling där deltagarna får poäng för varje rätt. I annat fall är det även en fin övning där deltagarna får öva på sin kommunikation och dessutom lär känna varandra bättre.

En annan teambuildingövning som vi gillar och som även kan användas när du ska ha fest och bjuder in människor som inte känner varandra är det den hemliga supportern. Övningen fungerar som ett sidoprojekt till övriga aktiviteter. Workshops, middag och så vidare. Deltagarna bör vara fler än sex. Förbered lappar med alla deltagarnas namn på (även ditt eget). Dela ut lapparna till alla i gruppen och se till att ingen har fått sitt eget namn. När alla har fått sina lappar berättar du att ingen får avslöja vems namn de fått på lappen. Informera dem också om att den personen som de tilldelats är den de hemligt ska stödja under tills övningen är slut. Stödet kan vara i form av uppmuntrande ord, hålla med, lämna utrymme för och curla. Samtidigt ska inte de andra kunna lista ut vem var och en har fått på sin lapp. Tanken är att den här övningen ska bli en positiv övning där alla tar med sig hur viktigt och hur mycket stöd gör för trivseln och självkänslan. Avsluta övningen i samband med slutet på temadagen/workshopen eller under desserten, och låta alla gissa vem som har varit hens personliga supporter.

Det kommer att bli trevligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =