Teambuilding i köket

Teambuilding behöver inte vara så komplicerat. Ett enkelt sätt att bli bättre på att samarbeta är att laga mat ihop. Som vi alla vet fungerar ett bra kök som ett väloljat maskineri, alla har sin uppgift och betydande för ett bra resultat. Mer specifikt handlar det om detta:

Att vara öppen och lära sig av sina erfarenheter

Att laga mycket mat tillsammans med andra kräver lagarbete och lyhördhet. Oavsett hur mycket eller lite erfarenhet man har innan så händer det alltid något i köket som ställer krav på anpassning och problemlösning. Det gäller allt från planeringen av måltiden till när något bränns vid och förutsättningarna förändras. Lagarbete är A och O.

Målsättning

Det är lätt att inte se skogen för alla träd. Men när det gäller matlagning så blir målet konkretare än när det gäller många andra saker. Det är en sak som man lär sig genom att laga mat tillsammans, särskilt när maten är klar och vi njuter av maten tillsammans. Var och ens bidrag blir också tydligare ”vilken god sås du gjorde Lena!”.

Nya roller och konsten att be om hjälp

När ert team flyttar in i köket kommer förmodligen andra sidor hos människor att bli tydliga — folk som brukar jobba i det tysta kliver fram och tvärtom. Det är nyttigt för alla att se och ökar förståelsen för andra. Människors prestige kommer också att sättas på prov och det brukar bli lättare att be andra om hjälp.

Förutom god mat kommer ni alltså att lära er jättemycket om varandra och bli ett starkare team.

Vi organiserar teambuildingaktiviteter i köket, ibland kan vi även ordna det i andra städer i närheten. Det finns även andra företag som anordnar matlagningsaktivitet — Stockholm, Umeå och Västerås. Det går även bra att ordna en själva också, varför inte en gång i månaden där ni testar världens olika kök?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 2 =