Så skapar du större engagemang vid möten

Möten, konferenser och seminarium har alltid haft sina utmaningar, speciellt när det kommer till att göra publiken delaktiga. Kanske känner du igen det där sista minuterna under föreläsningen när den som håller i det säger ”då avslutar vi med några frågor?”, varpå ingen ställer någon fråga.

Personligen så går jag sällan på sådana här evenemang, men under förra veckan så anordnades det ett väldigt spännande evenemang i min hemstad Karlstad. Det var många intressanta föreläsare där och jag kände som att det var dags att ge den här typen av sammandrabbningar en chans.

Något som jag blev väldigt fascinerad av under detta möte var att man använde sig utav en ny app kallad Interaktiva möten. Jag blev ombedd att ladda ner denna applikation redan innan jag kom till tillställningen. Redan då fick jag tillgång till deltagarnätverk, programinformation, kartor och mycket mer.

När jag sedan var på plats så kunde jag även använda mig utav en mängd andra funktioner inuti appen som agenda, dialogverktyg, mentometer, sociala medier, möjligheten att dela dokument bland mycket mer.

Det bästa av allt?

Under föreläsningens gång så kunde de som föreläste ställa frågor till publiken, vilka vi sedan kunde svara på via appen. På så sätt så svarade i princip alla på frågorna, vilket både ökade engagemanget och gjorde deltagarna mer lyhörda. Kort och gott en väldigt intressant app för mig som annars inte är särskilt teknikintresserad.

Har du använt dig utav denna app eller har du några andra förslag om hur man kan öka engagemanget under föreläsningar, utbildningar och andra evenemang? Diskutera gärna med oss i kommentarerna nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − sjutton =