Nytt år och nya möjligheter

Ett nytt år med helt nya möjligheter att lära sig nya saker. Så brukar jag tänka när nya år kommer. Utifrån det bestämmer jag mig sedan för en handfull saker som jag vill fokusera på och utveckla.

I det här inlägget tänkte jag presentera en av de saker som jag själv kommer att fokusera på under året, sedan tänkte jag också bjuda på några favoriter från tidigare år.

  1. Bli bättre på att skriva. Idag kommunicerar vi allt mer genom skrift, därför har detta blivit en helt ovärderlig kunskap att kunna bemästra oavsett om du bara skriver mail till dina kollegor eller är proffstwittrare.

Enda sättet att bli bättre på att skriva är faktiskt att skriva så varför inte starta en blogg där du kan öva? Ett annat sätt att bli bra på att skriva är genom att läsa. Det kan vara tidningar eller böcker, bara du läser någonting.

För att bli kan det också vara bra att kontrollera att du fortfarande kan de mest grundläggande skrivreglerna.

  1. Bli bättre på att tala inför andra. Det här är ju något som många människor fruktar mer än döden. Därför kan det ju vara skönt att kunna hantera det lite lättare. Det bästa jag själv har gjort för att bli bättre på detta är att gå på improvisationsteater. Jag tyckte att det var bra eftersom det roliga med improvisationsteater är när någon gör bort sig. Precis det där som jag annars var så himla rädd för innan när jag skulle tala inför människor. Genom improvisationsteatern lärde jag mig att inte längre vara så himla rädd för vad som händer om man gör bort sig. Man får skämta bort det, eller be om ursäkt. Publiken brukar för det mesta vara snäll och på din sida.
  2. Lite kodning. Japp, du läste rätt. Det där hemliga språket som alla IT-människor sitter inne med och som gör att man tror att de är lite smartare än alla andra. De kanske dem är, kanske inte, men oavsett skulle lite kunskap i kodning göra det lättare för dig att kunna förstå dem och deras språk. Nu menar inte jag att du behöver förstå allting med kodning, men lite grundläggande HTML och CSS. Så att du förstår hur hemsidor är uppbyggda bakom den vackra ytan.
    Förutom att du kommer få en massa nya datanördskompisar och börja svänga dig med IT-lingo så kommer du även att få en större förståelse för nästa kunskap som är bra att lära sig.
  3. Onlinemarknadsföring. Digitala medier har gått om de traditionella medierna när det gäller information, nyheter och underhållning. Internet har också blivit en av våra största marknadsplatser när det gäller varor och tjänster. Att förstå hur marknadsföring fungerar här, liksom hur du kan bygga på och förbättra ditt eget varumärke är en riktigt bra kunskap att ha.

Lycka till med dina nya kunskaper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =